Loading...
Унікальний досвід українців в умовах війни, створення авторської програми “Захищені любов’ю”
Розповідає засновниця Gen Ukrainian Оксана Лебедєва
Загалом за час існування Gen.Camp понад 60 дітей пройшли реабілітацію та отримали психологічну допомогу від провідних українських спеціалістів. Учасники нашого табору – це діти з гарячих точок України, віком від 6 до 12 років. Це діти з Маріуполя, Харкова, Київської області, міста Бахмут, що на Донеччині, села Ягідне, що на Чернігівщині… Усі вони пережили важкий травмуючий досвід, який назавжди залишиться у пам’яті дитини. Пігулки забуття не існує. І наше завдання не полягає в тому, аби діти забули про все як про страшний сон, головна мета діяльності табору Gen.Camp – допомогти їм подолати цей страшний досвід війни, навчити жити у новій реальності та дорослішати здоровими і сильними українцями.

У нашому таборі з дітьми працюють виключно українці. Досвід, який сьогодні переживають українці в умовах повномасштабної війни, є унікальним. Світові психологи не стикалися у своїй практиці з такими випадками. Сирійський сценарій, наприклад, не підходить нам. У нас зовсім інший менталітет і культура, є свої особливості соціального середовища, а це теж важливий фактор під час реабілітації.
Під час першої зміни Gen. Camp ми інтегрували в програму надбання визнаних для реабілітації дітей світових практик та власних розробок. А за результатами першої зміни розробили авторську програму “Захищені любов’ю”. Її розробила провідний психолог проєкту Оксана Шльонська. Програма базується на засадах когнітивно-поведінкової терапії та кататимно-імагінативної психотерапії, які є визнаними психотерапевтичними методами у всьому світі. Під час роботи з дітьми ми працюємо за кількома напрямами. Перший – групова терапія, коли діти “нормалізують” один одного, діляться своїми історіями. Другий – індивідуальна терапія, де травма опрацьовується з психологом безпосередньо з учасником. І третій напрямок – це робота з батьками і опікунами.
Наша діяльність не обмежується периметром табору, ми надаємо консультаційну підтримку батькам та опікунам наших вихованців. Бо через місяць перебування в таборі діти повертаються в своє середовище, і дорослі мають знати, як з ними жити і працювати, як продовжити ефект, здобутий у нашому таборі.

Допомога дітям здійснюється безкоштовно за ініціативи та кошти українських меценатів

Мета програми Gen.Camp:
стабілізація психоемоційного стану дитини після травмуючої події.

Тривалість програми: 21 день.
Країна: Україна.