Loading...
Неймовірні зміни: Богдан з Бахмута, який втратив обох батьків повернувся додому після реабілітації
Його історія сколихнула всю Україну. 8-річний Богдан у жовтні втратив обох батьків, яких вбив ворожий снаряд просто на вулиці. Мама хлопчика на той час перебувала на сьомому місяці вагітності. Батьки загинули, коли йшли на похорон свого родича, який теж помер від рук ворога. Дізнавшись про загибель батьків, Богдан вночі помчав на велосипеді на місце страшної події. Тіла його батьків кілька днів пролежали на вулиці, через постійні обстріли поховати їх одразу не було змоги.

Правоохоронці, дізнавшись про історію Богдана, евакуювали його до безпечного місця. Після цього його забрала до себе перша дружина вітчима.
Протягом місяця Богдан з іншими дітьми з гарячих точок України проходив реабілітацію в освітньо-оздоровчому таборі Gen.Camp на півдні Іспанії. Щоб отримати всі дозволи організаторам довелось проробити великий шлях домовленостей, оформлення нових документів, опікунських прав, вмовити нову сім’ю відпустити дитину.

“Дитина описувала нам, скільки снарядів стирчало з тіла вітчима і як була розбита голова мами. На його долю випало стільки випробовувань, що не кожен дорослий здатен таке пережити, - розповідає засновниця табору Оксана Лебедева. - Коли ми везли його в табір, очікували гіршого. Але Богданчик дуже швидко адаптувався і став справжньою зіркою нашого табору. Тут він вперше в житті побачив море. Він так радів йому. Я ніколи такого не бачила ще. Це був дикий захват, стан абсолютного щастя. Ми дуже переживали, якою в нього буде реакція на літаки. Бо він за останній рік звик, що літаки нічого хорошого не несуть. А він настільки розслабився та радів, коли пасажирські рейси пролітали над морем, щиро захоплювався”.
Богданчик пройшов курс реабілітації та психологічної допомоги. Щодня хлопчик вчився боротися зі своїми страхами, вчився проживати свій болючий досвід. Після однієї з терапій він намалював собі малюнок, який його захищає. На ньому зображений щит, окровавлена рука та серце України. Богдан зізнається, щит не завжди його захищає, іноді йому й досі сняться жахливі сни, але маленький українець вчиться їх не боятися.

За результатами реабілітації психологи проєкту зазначили, що Богданчик має гарні здібності до спорту, легко навчається всьому новому. Хлопчик активний, має бажання допомагати дорослим, радіє успіху. Богдан легко йде на контакт, комунікабельний та ніжний. Вміє і проявляє співчуття до оточуючих.


Зараз Богдан повернувся до прийомної родини, хлопчика забрала до себе колишня дружина вітчима. Команда табору Gen Camp продовжує слідкувати за прогресом дитини та тримає комунікацію з опікунами хлопчика.

Допомога дітям здійснюється безкоштовно за ініціативи та кошти українських меценатів

Мета програми Gen.Camp:
стабілізація психоемоційного стану дитини після травмуючої події.

Тривалість програми: 21 день.
Країна: Україна.